KURSNA LISTA   -   29.04.2017.

valuta kupovni srednji prodajni
EUR EUR 120.7693 123.1711 125.5729
CHF CHF 110.6215 113.9840 117.3465
GBP GBP 141.9854 146.3013 150.6172
USD USD 110.0207 113.3650 116.7093
kompletna lista

Dozvoljeni minus po tekućem računu

Stanovništvo     Dozvoljeni minus po tekućem računu

Dozvoljeni minus po tekućem računu

Najjednostavnije i najbrže rešenje za prevazilaženje trenutnog ili povremenog nedostatka sredstava na tekućem računu je dozvoljeni minus po tekućem računu.

Prednosti korišćenja dozvoljenog minusa:

 • Sami određujete način korišćenja i dinamiku otplate
 • Podnošenje zahteva je veoma brzo i jednostavno
 • Kamata na dozvoljeni minus po tekućem računu se plaća samo za dane kada ste ga koristili i na iznos u korišćenju, što omogućava maksimalnu kontrolu nad troškovima po osnovu kamata.
 • Odobrava se u dinarima na period do 12 meseci, uz mogućnost automatske obnove i do 36 meseci

Dokumentacija potrebna za podnošenje zahteva za dozvoljeni minus:

 • Lična karta
 • Overena potvrda o visini primanja - preuzmite ovde
 • Overena izjava o prenosu plate - preuzmite ovde
 • Promet po tekućem računu (ukoliko do podnošenja zahteva niste primali platu preko Societe Generale banke)

* Banka zadržava pravo da donese odluku o odobrenju dozvoljenog minusa, kao i da zatraži dodatnu dokumentaciju i garancije.

Karakteristike dozvoljenog minusa po tekućem računu:

 • Iznos dozvoljenog minusa u visini prosečne plate za poslednja tri meseca u skladu sa potvrdom o visini primanja
 • Rok otplate od 12 do 36 meseci
 • Sredstvo obezbeđenja: Menica (bez menice ukoliko posedujete sertifikat za digitalni potpis i kompletan proces završavate online)

ONLINE ODOBRENJE DOZVOLJENOG MINUSA BEZ ODLASKA U BANKU!

Od sada putem e-bankinga možete još lakše i brže, a što je najvažnije bez odlaska u banku, da završite kompletan proces od podnošenja zahteva do odobrenja dozvoljenog minusa po tekućem računu na period do 12 meseci. Zahtev možete podneti nakon tri meseca od prenosa zarade na račun u našoj banci.
Ukoliko posedujete sertifikat za digitalno potpisivanje dokumenata kompletan proces možete završiti od kuće, a ukoliko taj sertifikat nemate možete odabrati da li ćete na kraju procesa dokumenta potpisati u ekspozituri ili će vam ih naš kurir doneti na kućnu adresu.

Kako možete realizovati online odobrenje dozvoljenog minusa u nekoliko koraka:

 1. Nakon logovanja na e-banking aplikaciju odaberite polje “Online ekspozitura” i u okviru njega polje “Dozvoljena pozajmica po tekućem računu”
 2. Unesite iznos plate sa potvrde, željeni iznos, period trajanja i ostala obavezna polja nakon čega možete pogledati nacrt dokumenata.
 3. Ukoliko vam ponuda ne odgovara promenite iznos dozvoljenog minusa dok ne definišete zahtev koji najviše odgovara vašim potrebama.
 4. Nakon toga učitajte dokumentaciju potrebnu za odobrenje dozvoljenog minusa.
 5. Odaberite način potpisivanja završne dokumentacije za odobrenje dozvoljenog minusa. Ukoliko posedujete sertifikat za digitalno potpisivanje dokumenata kompletan proces možete završiti od kuće, a ukoliko taj sertifikat nemate možete odabrati da li ćete na kraju procesa dokumenta potpisati u ekspozituri ili će vam ih naš kurir doneti na kućnu adresu.
 6. Nakon potpisivanja dokumentacije novac će vrlo brzo biti na vašem računu.

Dokumentacija potrebna za online podnošenje zahteva za dozvoljeni minus:

 • Fotokopija lične karte ili očitana čipovana lična karta
 • Overena potvrda o visini primanja - preuzmite ovde
 • Overena izjava o prenosu plate - preuzmite ovde
 • Izjava o plaćenom porezu na dohodak i PPDG-5 kopija za poreske obveznike po osnovu poreza na dohodak građana (ukoliko ste poreski obveznik)

* Banka zadržava pravo da donese odluku o odobrenju dozvoljenog minusa, kao i da zatraži dodatnu dokumentaciju i garancije.

UPUTSTVO ZA ONLINE ODOBRENJE PODNESITE ZAHTEV PUTEM E-BANKINGA

VIDEO POZIV

Za sve korisnike koji žele dodatnu pomoć prilikom realizacije online dozvoljenog minusa na raspolaganju je tim online ekspoziture putem video poziva uživo. Video razgovore sa bankarom možete voditi svakog dana u nedelji, od ponedeljka do petka od 8 časova do 22 časa, a subotom i nedeljom od 10 do 19 časova.

Za detaljnije informacije pogledajte uputstvo ili nas kontaktirajte na besplatan broj 0800 111 555 ili zakažite sastanak kod vašeg ličnog bankara.

Napomena:

Produžavanje dozvoljenog prekoračenja nije automatsko osim ako je inicijalno tako ugovoreno. Prilikom odobrenja novog dozvoljenog minusa iznos se utvrđuje na identičan način kao i prilikom prvog odobrenja.

Za sve informacije kontaktirajte svog ličnog bankara ili pozovite korisnički centar na 011 30 11 555 radnim danima od 09:00 do 19:00 časova i subotom od 10:00 do 14:00 časova. Tehnička podrška dostupna vam je radnim danima od 09:00 do 17:00 časova.

PLATNE KARTICE

Da vam novac bude uvek na raspolaganju

ELEKTRONSKO BANKARSTVO

Sa lakoćom obavljajte
finansijske transakcije
bez dolazaka u banku
izrada sajtova