KURSNA LISTA   -   29.04.2017.

valuta kupovni srednji prodajni
EUR EUR 120.7693 123.1711 125.5729
CHF CHF 110.6215 113.9840 117.3465
GBP GBP 141.9854 146.3013 150.6172
USD USD 110.0207 113.3650 116.7093
kompletna lista

Investiciono bankarstvo

Privreda     Investiciono bankarstvo

Investiciono bankarstvo

Societe Generale banka ima zaseban tim specijalizovan za pružanje usluga savetnika u postupcima spajanja i preuzimanja (merdžeri i akvizicije) koji obavlja sve vrste savetničkih usluga u svakoj fazi transakcije – od procene vrednosti i strategije prodaje ili kupovine do pregovora i zaključivanja transakcije. Tim poseduje značajno iskustvo u pružanju pomenutih usluga, izvanredno poznavanje najvažnijih sektora privrede, kao i dobro poznavanje poslovnog okruženja u Srbiji, dok je kao dodatna prednost veoma tesna saradnja sa timom za Merdžere i akvizicije u Parizu koji je specijalizovan za tržišta u razvoju, kao i sa svim drugim bankama Societe Generale Grupe u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ova globalna mreža omogućava pristup velikom broju klijenata koji traže prilike za akvizicije, kao i bazi kompanija koje traže investitora. Tim za merdžere i akvizicije je posebno fokusiran na zemlje u regionu: Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.
 
 Usluge savetnika za M&A
Privatne transakcije Transakcije privatizacije Ostale usluge
Na strani prodavca Na strani prodavca Usluge
Savetovanje kompanija pri promociji njihovih biznisa stranim i domaćim investitorima.
Analiza kompanije, restruktuiranje, procena vrednosti, promocija kroz SG globalnu mrežu i druge kanale i pregovori sa perspektivnim investitorima.
Savetovanje Agencije za privatizaciju tokom celog procesa privatizacije, od odluke o modelu procesa privatizacije do pripreme kompanija, organizacije procesa prodaje.
Konsolidacija i restruktuiranje
Stupija izvodljivosti i Procene vrednosti
Lobiranje kod državnih i javnih vlasti
Strateško savetovanje
Na strani kupca Na strani kupca
Pomaganje stranim i domaćim strateškim i finansijskim investitorima u lociranju, proceni, vrednovanju i preuzimanju lokalnih/regionalnih kompanija u vlasništvu grupacija, privatnih lica ili investicionih fondova.
Širok spektar konsultantskih usluga nudi se investitorima koji žele da kupe državne ili društvene kompanije: izvodljivost akvizicije, lobiranje, dijagnostika studija, vrednovanje i pregovaranja.

Četiri glavna razloga zbog kojih treba izabrati M&A tim Societe Generale banke:
  • Globalni karakter Societe Generale Grupe, našem timu savetnika čini dostupnim veoma veliki broj klijenata – kompanija potencijalnih kupaca kapitala, među kojima su i neke od najvećih svetskih kompanija,
  • Lokalno prisustvo Societe Generale Grupe, kako u Srbiji, tako i u zemljama u okruženju, daje klijentima mogućnost da na lokalnom tržištu imaju direktan pristup kvalitetnoj savetničkoj podršci pri kupovini ili prodaji kompanija,
  • Tim tesno sarađuje sa specijalizovanim savetnicima i analitičarima iz Societe Generale Paris, koji se bave različitim sektorima industrije i koji su posvećeni akvizicijama i prodajama kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropu sa sedištem u Parizu,
  • Societe Generale raspolaže mogućnostima da pruži i ostale neophodne usluge koje su u domenu merdžera i akvizicija, kao što su usluge brokera, kastodi odeljenja, poslovi izdavanja garancija i finansiranja akvizicija.

BROKERSKE USLUGE

Širok spektar brokerskih usluga
izrada sajtova